top of page

Česneková pasta


Recept na domácí česnekovou pastu. Ideální způsob jak dlouhodobě uchovat česnek.
Česneková pasta

Pokud milujete česnek jako já, pasta je výborný způsob, jak česnek dlouhodobě uchovat a zároveň ho mít vždy v ledničce připravený k použití.


Česnek z farmářského trhu na domácí česnekovou pastu.
Česnek

Postup je velmi jednoduchý: 5-6 česneků oloupeme a v mixéru rozemeleme na pastu spolu s trochou oleje (olivový, řepkový, i slunečnicový je fajn). Olej nám pomůže česnek konzervovat. Pak pastu napěchujeme do předem horkou vodou vymytých skleniček, zakápneme olejem, aby byla pasta celá zalitá a uchováváme v chladu. Vydrží i rok :)


Tímto způsobem se dá uchovat i česnek medvědí, kdy listy česneku se lehce pokrájí, zalijí olejem a opět vydrží celou zimu.


Tip: při odebírání použijeme vždy čistou lžičku, abychom si zbytečně do pasty nezanesli nějakou nečistotu, která by nám pastu zkazila.


919 views0 comments

Recent Posts

See All

Fougasse

Comments


bottom of page