top of page

Tian


Zapečená zelenina s provensálskými bylinkami na rýži je ideální k obědu během letního dne,

ale i jako příloha k jakémukoli masu.


Ingredience:

2-3 cukety

4 rajčata

3 větší cibule

bylinky z jihu (rozmarýn, tymián, bobkový list, ...)

100g rýže

olivový olej

sůl, pepř

1 stroužek česneku

zeleninový vývar


Postup:

1. Všechnu zeleninu nakrájíme na cca 0.5cm plátky. Česnek nakrájíme najemno.

2. Dáme vařit rýži na 10min do osolené vody.

3. Plátky zeleniny osolíme, opepříme a proolejujeme a přidáme rozdrcený rozmarýn a tymián

a česnek. (Můžeme si pomoci provensálskou směsí koření.)


4. Na dno formy dáme předvařenou rýži, lehce osolíme, opepříme. Na rýži vyskládáme natěsno plátky zeleniny. Zasypeme kořením, zakapeme olivovým olejem a přelijeme skleničkou vývaru.

5. Dáme péct do vyhřáté trouby na 50-60 min, aby byla zelenina měkká. Během pečení přeléváme vývarem, aby zelenina zůstala vláčná.


 

Pokrm si můžeme vychutnat hned z trouby, ale druhý den bude krásně proleželý,

kdy se nám všechny chutě zeleniny spojí.

Tian, zapečená zelenina s provensálskými bylinkami v porcelánové formě.
Tian

Před podáním můžeme lehce přelít vinaigrette omáčkou - recept zde: https://voulezvouscuisiner.wixsite.com/blog/post/p%C3%B3r-vinaigrette


Zapečená zelenina na talíři se salátem a sklenkou růžového vína
Zapečená zelenina na talíři


114 views0 comments

Recent Posts

See All

Fougasse

Comments


bottom of page