top of page

Meruňkový krém s levandulí

Lehký svěží dezert do letních dnů.

Ingredience:

320g vypeckovaných meruněk

50ml šlehačky

1 lžíce zakysané smetany

1-2 lžíce cukru moučka podle chuti

5g želatiny v prášku

pár snítek levandule


Postup:

1. Smetanu lehce ohřejeme, vložíme 1 snítek levandule a necháme macerovat 5-10 min, posléze přecedíme

2. Meruňky rozmixujeme ponorným mixérem dohladka s cukrem

3. Želatinu namočíme do skleničky s 2 lžícemi teplé vody, dobře rozmícháme a necháme odležet 5 min

4. V kastrolu smícháme meruňkové pyré, levandulovou smetanu, zakysanou smetanu a želatinu začneme zahřívat do max. teploty 82 stupňů (směs se nesmí vařit, aby želatina fungovala).

5. Směs nalijeme do skleniček a necháme několik hodin ztuhnout

6. Podáváme s oslazenou zakysanou smetanou a dozdobíme kvítky levandule.



Tip: Tento dezert si můžete připravit i s jiným ovocem, které zrovna doma máte. Výborné jsou třeba jahody s mátou.

17 views0 comments

Recent Posts

See All

Fougasse

Comments


bottom of page