top of page

Borůvkový koláč

Pokud jste si z lesa či trhu přinesli borůvky, neváhejte zkusit tento úžasný koláč. Je to francouzská klasika a pokud ke koláči přidáte ještě třeba vanilkovou zmrzlinu, zážitek zaručen.

Na mandlové těsto:

100g hladké mouky

60g měkkého másla

30g cukru

60g mandlové mouky

40g nasekaných mandlí (ideálně plátkové)

1 vejce

Špetka soli


Do mísy dáme mouky, cukr, nasekané mandle, sůl a vejce. Prohněteme a přidáme máslo. Bude se nám to mnohem lépe zadělávat v robotu, ale lze i ručně. Těsto necháme v lednici alespoň 2 hodiny odpočívat, ideálně přes noc.


Náplň:

Opravdu hóódně borůvek (500-700g)

50g cukru moučka

50g měkkého másla

50g mandlové mouky

1 vejce

2 lžíce plnotučného mléka


1. Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme vyšlehané vejce, mandlovou mouku a nakonec mléko. Do hladké směsi přidáme borůvky.

2. Vymažeme formu na koláč máslem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme a vyložíme do formy.

3. Na těsto rozprostřeme borůvkovou směs a dáme péci na 180 stupňů na 30-40min, až nám okraje těsta začnou zlatovět.


74 views0 comments

Recent Posts

See All

Fougasse

Comments


bottom of page