top of page

Clafoutis, bublanina po francouzsku


Clafoutis, bublanina pro francouzsku s třešněmi. Třešňový dezert.
Clafoutis dezert

Pokud hledáte moučník, který nadchne a budete ho mít raz dva hotový, clafoutis je Vaše volba. Pokud chystám posezení s rodinou a vím, že přijdou rodiče, děti, prarodiče, mladí i strejček, neváhám a peču tuto vaječnou bublaninu, protože chutná každé generaci.


Clafoutis, bublanina pro francouzsku, třešňový dezert či moučník.
Třešňový moučník

Ingredience na menší zapékací misku:

400-500g třešní (můžete vypeckovat, ale i pecky přidají clafoutis na chuti, sice se to pak bude maličko hůře jíst, ale bude výraznější a třešňovnější)

200ml plnotučného mléka

50ml smetany

3 vejce

70g cukru

60g hladké mouky

1,5 lčíce maizeny

lžíce másla a cukr krystal

špetička soli


Postup:

1. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme cukrem krystal.

2. Ve větší misce prošleháme mléko, smetanu, cukr, vejce, maizenu, sůl a mouku. Až bude těsto hladké vlijeme do zapékací mísy, kde jste rozprostřeli předem třešně.

3. Pečeme na 180 stupňů 45 - 60 min dozlatova.




Tip: Clafoutis můžete připravit i s jiným ovocem jako borůvky, meruňky či

nakyslejší jablka.

291 views0 comments

Recent Posts

See All

Fougasse

Comentarios


bottom of page