top of page

Cuketa s tuňákem

Úžasný letní pokrm, který chutná skvěle teplý i studený. A příprava je hračka :)



Budeme potřebovat:

5 středně velkých cuket

1 větší cibuli a 1 stroužek česneku

1 misku oloupaných a nakrájených rajčat (můžeme koupit již připravené v plechovce)

2-3 střední plechovky tuňáka

1-2 mozzarelly a 2 lžíce nastrouhaného eidamu

sůl, pepř, olivový olej, petrželka


Postup:

Cukety podélně rozpůlíme, vydlabeme je lžičkou a dužinu si dáme stranou. Připravené k plnění je dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem.


Na pánvi osmahneme na jemno nakrájenou cibuli s česnekem. Na vytvoření náplně je nejjednodušší použít robotický sekáček s nožíky. Pokud nemáte, můžete zpracovat ručně nožem a dané ingredience pečlivě rozkrájet. Já si práci zjednodušila a použila sekáček, do kterého jsem dala vydlabanou cuketovou dužinu, tuňáka, petrželku, špetku soli a pepře a rozmixovala na hustou kaši. Směs si přendáme do misky a přidáme na malé kostky nakrájenou mozzarellu, eidam, rajčata a dobře promícháme, případně dosolíme, dopepříme.



Cukety na plechu lehce osolíme. Tuňákovou směsí je bohatě plníme a na závěr zakapeme olivovým olejem.



Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut, až budou cukety měkké.


Můžeme podávat s listovým salátem a dressingem vinaigrette a pro větší jedlíky třeba i s rýží prokapanou olivovým olejem.

My si je však nejvíce vychutnáme samotné jen tak se suchým vínem :)




167 views0 comments

Recent Posts

See All

Fougasse

Comments


bottom of page