Úžasný letní pokrm, který chutná skvěle teplý i studený. A příprava je hračka :)
Budeme potřebovat:
5 středně velkých cuket
1 větší cibuli a 1 stroužek česneku
1 misku oloupaných a nakrájených rajčat (můžeme koupit již připravené v plechovce)
2-3 střední plechovky tuňáka
1-2 mozzarelly a 2 lžíce nastrouhaného eidamu
sůl, pepř, olivový olej, petrželka
Postup:
Cukety podélně rozpůlíme, vydlabeme je lžičkou a dužinu si dáme stranou. Připravené k plnění je dáme na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem.
Na pánvi osmahneme na jemno nakrájenou cibuli s česnekem. Na vytvoření náplně je nejjednodušší použít robotický sekáček s nožíky. Pokud nemáte, můžete zpracovat ručně nožem a dané ingredience pečlivě rozkrájet. Já si práci zjednodušila a použila sekáček, do kterého jsem dala vydlabanou cuketovou dužinu, tuňáka, petrželku, špetku soli a pepře a rozmixovala na hustou kaši. Směs si přendáme do misky a přidáme na malé kostky nakrájenou mozzarellu, eidam, rajčata a dobře promícháme, případně dosolíme, dopepříme.
Cukety na plechu lehce osolíme. Tuňákovou směsí je bohatě plníme a na závěr zakapeme olivovým olejem.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut, až budou cukety měkké.
Můžeme podávat s listovým salátem a dressingem vinaigrette a pro větší jedlíky třeba i s rýží prokapanou olivovým olejem.
My si je však nejvíce vychutnáme samotné jen tak se suchým vínem :)
Comments