top of page

Hachis parmentier

Zapečené maso s bramborovou kaší

Hachis parmentier recept | Zapečené maso s bramborovou kaší | Cuisinez avec moi
Hachis parmentier

Pokrm, který se v rodinách připravuje většinou ke konci týdne, protože do masového základu můžete rozemlet všechno maso, co Vám zbylo z týdne. Dnes jsem ho připravila s hovězím a vepřovým masem, ale naprosto luxusní je i s kachním či jehněčím masem.


Ingredience:

500g rozemletého masa

800g brambor

4 mrkve

2 cibule

2 stroužky česneku

vývar

bylinky dle chuti (bobkový list, petržel, pažitka, nové koření, jalovec, kmín, ...)

sůl, pepř


Postup:

1. Na pánvi osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem a přidáme maso, které zprudka opečeme dohněda. do pánve přidáme 3 nakrájené mrkve na menší kousky a zalijeme vývar, aby bylo maso ponořené. Přidáme koření, sůl, pepř a necháme asi 10-15 bublat.

2. Z brambor připravíme kaši, do které přidáme nastrouhanou 1 mrkev a zelenou bylinku, třea petržel (jednak na chuť a jednak to bude pěkně vypadat :)

3. Do vymaštěného pekáče dáme maso, navrch pak bramborová kaše (tu doporučuji udělat spíše řidší, protože se pečením ještě trochu vysuší)




3. Na kaši vidličkou vyryjeme mřížku a dáme do trouby na 180 stupnů na 30-40 min, aby povrch chytl zlatavou barvu.

4. Podáváme se zeleninovým salátem, třeba listovým, mrkvovým, okurkovým či rajčatovým :)



Hachis parmentier, Zapečené maso s bramborovu kaší.
Hachis parmentier

213 views0 comments

Recent Posts

See All

Fougasse

Comments


bottom of page