top of page

Kokosky

Kokosky jsou oblíbené všude, na jihu Francie se prodávají na váhu na trzích celý rok a říká se jim rochers coco (čteme roše koko), což v překladu znamená kokosový kamínek. Tradiční tvar totiž pouze vykoulíte v dlani, a pak finální kokoska vypadá právě jako nějaký kamínek. Ale jelikož dnes jíme i očima, uděláme si je více vymazlené pomocí cukrářské špičky a díky tomu získají kokosky i na křupavosti. A hlavně tento recept je bez vodní lázně, dlouhého šlehání a zaručeně měkké :)

Kokosky

Rochers coco

Na jeden plech budeme potřebovat:

125g strouhaného kokosu

75g cukru (ideálně jemný krystal)

35g hladké mouky

60ml mléka

větší špetka soli

1/2 lžičky pdp

1 vejce

pár kapek citrónu


Postup:

V míse smícháme kokos, mouku, pdp, sůl a cukr. Do mísy přilijeme ohřáté mléko (teplé ne vařící). Dobře promícháme a přidáme žloutek a citronovou šťávu. Pak do směsi vmícháme sníh z bílku.


Připravíme si cukrářský sáček se špičkou na věnečky a vytlačujeme kokosovou směs na plech s pečícím papírem. Směs je hustá, takže se nebojte trochu na sáček přitlačit.


těsto na kokosky

Pokud ale nemáte sáček či špičku, udělejte v ruce klidně kuličku nebo lžičkou hromádku. Na chuť to vliv mít nebude :) Pečeme na 160-170 stupňů 15-20min.


Toť vše, hračka, co myslíte :) ?


kokosové cukroví

V uzavřené krabici vydrží týdny, ale tak dlouho u nás nikdy nevydržely :)



893 views0 comments

Recent Posts

See All

Fougasse

コメント


bottom of page