top of page

Melounový sorbet s mátou


Ingredience:

500g vypeckovaného melounu

125g cukru

125ml vody

šťáva z půlky citrónu

pár mátových lístků

nožíkový mixér


Postup:

1. Začneme přípravou cukrového rozvaru, kdy smíháme v kastrůlu vodu a cukr a přivedeme k varu. Dáme stranou vychladit a necháme cukr zcela rozpustit.

2. Meloun nakrájíme na menší kousky, které vložíme spolu s rozvarem, citrónovou šťávou a mátovými lístky do mixéru. V mixéru vše zcela rozemeleme na konzistenci kašičky.

3. Přelijeme do krabičky a dáme přes noc do mrazáku. Druhý den sorbet opět vložíme do mixéru a rozemeleme. Tímto dvojítím mletím bude sorbet krásně jemný. Dáme opět zamrazit.

4. Ideálně podáváme druhý den, ale sorbet bude přepravený již za 3-4 hodiny.



Tip: Takto můžeme připravit sorbet z jakéhokoli ovoce či zeleniny. Cukr a citrónovou šťávu si volte podle vaší chuti, abyste měli sorbet sladší či nakyslejší. Moc zajímavý je například rajčatový sorbet s trochou okurky.

493 views0 comments

Recent Posts

See All

Fougasse

Comments


bottom of page