Ideální na apéro ke sklence vína či anýzovky.
Na těsto budeme potřebovat:
125g hladké mouky
50g másla
1 vejce
lžíci ledové vody
špetku pdp
špetku soli
pár kapek citrónové šťávy
Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které dáme na nejméně 2 hodiny do lednice.
Lépe se nám bude těsto zadělávat v robotu, ale jde to i ručně :) Máslo by nemělo být spíše studené, ale pokud budeme zapracovávat ručně, můžeme ho nechat trochu povolit.
Na olivovou náplň:
velkou hrst černých oliv
1/2 stroužku česneku na jemno
1 ančovičku
lžičku oleje
špetka soli a pepře
špetka oregána
Ponorným mixérem spojíme dohromady a vytvoříme takovou olivovou kašičku. Chuť by měla být hodně výrazná, pečením trochu na síle ztratí.
Postup:
Těsto rozválíme na tenký plát, který potřeme připravenou náplní. Můžeme rolovat do tvaru šneků, koleček, jak je libo. Lehce potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme na 180 stupňů dozlatova. V uzavřené krabičce vydrží i týden.
Comments